Varen op de Klarälven

Hej

Hier in Zweden is er echt heel erg veel water. Overal zijn er rivieren en meren te vinden, in alle vormen en maten. Dicht bij ons huisje is er de rivier ‘Klarälven’, de langste van Scandinavië. Op die rivier zijn wij zaterdag gaan varen. Het was echt heel leuk en super mooi. Deze rivier is heel rustig en op verschillende plaatsen heel erg breed. Wij hebben een tocht van 20 km gedaan en zijn bijna niemand tegengekomen.

Zweden2015ZatKlaralventocht 018Zweden2015ZatKlaralventocht 098Zweden2015ZatKlaralventocht 129 Zweden2015ZatKlaralventocht 177Zweden2015ZatKlaralventocht 170

We hebben een kano voor 3 personen en een kajak voor 1 persoon gehuurd. Eerst was de kajak voor mijn broertje maar in de heflt wou hij toch eventjes wisselen. Ik vind persoonlijk een kajak leuker omdat die lichter is en daardoor ga je sneller en kan je makkelijker draaien. Een kano is dan weer rustiger en daarin word je minder snel nat.

Op het water kan het al heel snel erg warm worden omdat er eigenlijk nergens schaduw is en je dus heel de tijd in de vlakke zon vaart. Hier in Zweden heb je niet de hitte die je in Frankrijk of Italië hebt dus hier valt dat nog wel mee. (Dat wilt niet zeggen dat je niet snel verbrandt 😉 )

We huren bijna elk jaar een bootje op vakantie om een tocht over het water te maken maar dit was toch wel een van mijn favoriete tochtjes. Dat komt vooral omdat het zo rustig was en niet snikheet. De rivier zelf was ook heel mooi! Vooral de brede stukken waren prachtig. Het water leek daar soms gewoon een spiegel waar je over gleed.

Veel liefs X

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s