Kopenhagen – København

Hoi

Drie weken geleden ben ik naar Kopenhagen ( København in het Deens) geweest. Normaal zou deze post twee weken geleden al op mijn blog verschijnen maar door een paar technische problemen komt hij er nu pas op. Kopenhagen is een hele levendige stad die ik echt heel mooi vind. De stad is eigenlijk een eiland en wordt dus omringd door water. Daarom is er ook een haven waar zowel kleine bootjes als grote cruiseschepen aanmeren. Kopenhagen is helemaal niet zo groot. Het is echt veel kleiner dan grote steden zoals Parijs en Londen. Je gaat er zeker niet van de honger omkomen want in de stad vind je ontelbaar veel koffie en smoothie-bars, hippe broodjeszaken en overheerlijke hamburgerrestaurantjes. Allemaal zijn ze in de prachtige Scandinavische designstijl ingericht. I love it!

DSCN9308

DSCN9328

DSCN9314

DSCN9309

’s Avonds zijn we de stad nog ingetrokken. Dan vind ik een stad ook het mooiste. Het is er dan altijd gezellig druk en de gebouwen krijgen dan een mooie gele/oranje schijn. Alle winkels zijn dan wel al dicht maar de restaurants en terrasjes zitten dan stampvol.

DSCN9462

DSCN9485

DSCN7879

DSCN9500

DSCN7975

DSCN7969

DSCN8044

Na het ontbijt zijn we opnieuw de stad ingegaan. We hebben verschillende plekken in Kopenhagen bezocht. De bekendste plekken zoals De Kleine Zeemeermin, het meest gefotografeerde plekje in Kopenhagen (de gekleurde huisjes) en een uitzicht vanop een toren over heel Kopenhagen konden natuurlijk niet ontbreken.

DSCN7915  DSCN7900

’s Middags zijn we in één van die hippe broodjeszaken gaan eten. Ik heb er een broodje met Italiaanse ham en pesto gegeten en een smoothie gedronken. Echt overheerlijk!

Wij zijn één dag in Kopenhagen geweest en dat was eigenlijk een beetje tekort. Twee dagen (en misschien nog een derde dag om te shoppen) zou beter zijn geweest. Het was alleszins een heel erg mooie stad en misschien ga ik ooit nog wel een keer terug. Het is trouwens ook de perfecte tussenstop als je (met de auto) op vakantie gaat naar Zweden.

Kus Sofie X

Advertenties

4 gedachtes over “Kopenhagen – København

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s