Mijn recept voor Granola

 

Hey

Vandaag heb ik  een receptje voor jullie. Volgens mij is dit het eerste ooit..? Best wel een beetje spannend eigenlijk. Ik ben niet echt een keukenprinses maar kook af en toe wel graag. In mijn voornemens voor het nieuwe jaar vertelde ik ook al dat ik vaker wil gaan koken en de receptjes hier ook graag wil delen. Het eerste staat er dus op ! Veel leesplezier en ik raad jullie aan om het ook een keertje te proberen!

IMG_9685IMG_9674

Zoals je aan de titel al kan lezen heb ik granola gemaakt. Ik was het al een tijdje van plan en eindelijk ben ik er dan ook aan begonnen. Uiteindelijk was het echt heel makkelijk en snel te maken. Je moet ongeveer  5-10 min. rekenen voor de ‘bereiding’ en dan moet het nog een halfuur in de oven.

Ik heb me gebaseerd op dit recept en dit heb ik ook echt gebruikt:

  • 300 g vlokken havermout
  • 50 g pijnboompitten
  • 100 g amandelnoten
  • 50 g maanzaad
  • 50 g kokosnoot
  • 85 g bruine suiker
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 eetlepels esdoornsiroop

Verwarm eerst je oven voor op 150°C en hak dan de amandelnoten grof. Als je grotere stukken kokosnoot gebruikt dan doe je dit ook met de kokosnoot. Meng alle noten en zaden met elkaar in een grote kom en voeg daarna de olie, de esdoornsiroop en de bruine suiker toe. Meng alles heel erg goed. Verspreid de granola op een grote bakplaat en stop die 30 min. in de oven (150°C). Roer het mengsel na 15 min. om.

Als je het uit de oven hebt gehaald laat je het best eerst afkoelen. Als het afgekoeld is dan kan je er nog vanalles bijdoen. Ik heb er bijvoorbeeld nog wat rozijnen ingedaan, maar je kan ook chocolade of andere gedroogde vruchten toevoegen.

IMG_9709IMG_9710

Ja kan de granola het best bewaren in een afgesloten pot of doos. Als je dit (zoals ik heb gedaan) in een glazen pot bewaart staat hij heel leuk in de keuken en hoef je hem niet in de kast te stoppen. Daar is hij toch veel te mooi voor?

En voila, de basis voor een super lekker ontbijt is klaar. Nu hoef je enkel nog een grote pot yoghurt te nemen en wat fruit te wassen en dan is het helemaal af. Ik vind het het lekkerst met Griekse yoghurt, appel, blauwe bessen en nog wat extra rozijnen.

Ik vind de granola echt heel lekker, alleen is hij een beetje te zoet voor mij. De volgende keer probeer ik het met wat minder suiker.

Wat vinden jullie van GRANOLA?

X

Sofie

IMG_9702IMG_9723

 

6 gedachtes over “Mijn recept voor Granola

  1. Keukenprinses of niet, dit ziet er heerlijk uit! Je foto’s zijn ook echt prachtig, op je hele blog. Ik ga je zeker volgen 🙂 Ik hoop dat je ook nog eens een kijkje op mijn blog neemt.

    Liefs, Janna

    Like

Plaats een reactie