VEGETARISCHE PASTA VAN COURGETTES

Hey

Vandaag heb ik weer eens een receptje voor jullie. Omdat de vasten binnenkort begint en er misschien ook mensen meedoen aan de dagen zonder vlees, heb ik een gerecht zonder vlees gemaakt. (Eigenlijk heeft mijn mama het gemaakt en ik heb terwijl de foto’s gemaakt. 😉 ) Het is een ‘pasta’ met slierten gemaakt van courgettes, kleine trostomaatjes, pijnboompitten en pesto.  Het is super gemakkelijk, lekker en ook heel gezond!

 

Wat heb je nodig? (voor 4 pers.)

  • 4 à 5 courgettes
  • trostomaatjes (ong. 500g)
  • pijnboompitjes
  • 1 ui
  • peper en zout

Voor de pesto

  • olijfolie
  • 3 handjes basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 30g pijnboompittten
  • 30g parmezaanse kaas
  • peper en zout

Om af te werken

  • parmezaanse kaas

Hoe maak ik het dan?

Begin eerst met de pesto. Rooster de pijnboompitjes in een pan (zonder boter) totdat ze een beetje bruin zijn. Was de basilicum en haal de blaadjes van de stengels. Pel de knoflook en hak het teentje in grove stukken. Hak met een hakmolentje de basilicum fijn, doe daar de knoflook, de pijnboompitten en de parmezaanse kaas bij en maal het tot een gladde massa. Voeg peper (en een beetje zout) toe. Je moet waarschijnlijk niet alle pesto gebruiken, je moet maar zien hoeveel je lekker vindt. Met de overschot van de pesto kan je ook nog heel lekkere dingen doen. Op een wrap of met koude pasta is het trouwens heel lekker als lunch.

Nu de pesto klaar is kunnen we beginnen aan de ‘pasta’. Rooster de pijnboompitjes tot ze bruin zijn en was de courgettes. Schaaf/snijd ze tot dunne slierten. Snipper de ui en fruit hem aan in olijfolie. Voeg dan de gewassen trostomaatjes toe en bak deze even mee. Daarna voeg je de courgettes toe en laat alles garen. Dit gaat heel snel. Als je te veel vocht krijgt in de pan, giet je best een beetje vocht af. Dit komt omdat de courgettes veel vocht bevatten. Als je dit allemaal gedaan hebt dan voeg je de pesto en de pijnboompitjes toe. Meng dit alles heel goed door elkaar! Breng het op smaak met peper en zout.

Zo, nu is het gerecht klaar. Tijd om te serveren dus. Werk af met een beetje parmezaanse kaas.

Bij het lezen van de ingrediënten vraag je je misschien af of 4 of 5 courgettes niet veel is voor 4 personen. En terwijl je ze aan het snijden bent, zal je waarschijnlijk ook denken dat dit heel erg veel is. Maar dat is echt niet waar. Zoals ik al zei, bevat een courgette heel veel vocht. Wanneer je de courgettes warm maakt verliezen ze heel veel vocht en wordt de portie dus veel kleiner.

Ik hoop dat jullie het gerechtje thuis ook eens proberen en dat jullie het lekker vinden. Veel kookplezier!

x

Sofie

IMG_9570-001IMG_9572

Dit recept is gebaseerd op dit recept. Ook de pesto heb ik van deze website gehaald.

Advertenties

4 gedachtes over “VEGETARISCHE PASTA VAN COURGETTES

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s