EXPERIMENT #1 : REGENBOOGCAKE

Vrolijk paasfeest!

Vorige week donderdag was Line bij mij thuis en we hebben cake gebakken. Omdat we graag eens iets specialers wilden doen besloten we om het deeg van de cake in alle kleuren van de regenboog te maken. Een experiment dus. Wil je weten hoe dit is afgelopen en of dit gelukt is? Lees dan snel verder! 

7

Ik vind dat de taart er echt heel erg mooi uit ziet. Heel vrolijk en dus perfect voor de periode rond Pasen. Hier zijn we allebei heel tevreden over! Op het einde van dit artikel vertel ik hier nog wat meer over.

Want waar het eigenlijk over gaat. Is de cake nu gelukt. Wel, het was een heel spannend moment toen we hem sneden.

3

Maar toen we er een stukje uithaalden waren we heel teleurgesteld. Het zag er helemaal niet uit zoals we verwacht hadden. Echt heel jammer. De kleuren waren donkerder en veel minder mooi. Aangezien de cake niet was opgesteven lagen de kleuren heel dicht op elkaar. We vonden het allebei echt heel erg spijtig.

5

”De cake ziet er misschien wel niet zo mooi uit, maar laten we gewoon eens proeven. Misschien is hij wel super lekker?” Dus zo gezegd zo gedaan. We sneden voor ons allebei een groot stuk af en proefden. En alsof het nog niet erg genoeg was dat hij er lelijk uitzag, was hij ook nog eens niet lekker. Hij was heel erg zwaar. Nu waren we zeker teleurgesteld.

6

Dus als je graag zou willen weten hoe je dit zeker niet moet maken zal ik even vertellen hoe wij het hebben aangepakt.

Eerst hebben we het deeg gemaakt. We gebruikten hiervoor 250 g patisseriebloem, 4 eieren, 250 g kristalsuiker, 250 g boter, een zakje bakpoeder en een zakje vanillesuiker. (4/4 cake)  We mengden alles tot één geheel en verdeelde het mengsel over 5 potjes. In elk potje maakten we een andere kleur. We gebruikten hier voedingskleurstof voor. Als de kleuren goed verdeeld waren over het deeg, deden we het deeg kleur per kleur in één grote bakvorm en stopten dit voor 40 min. in een oven op 180°.

Dit is dus geen goed recept en zou ik dus NIET zelf namaken.

8

Als je dan toch een leuke paastaart wil bakken zou ik het volgende aanraden. Bak een lekkere vanille-/botercake in een ronde vorm en versier hem zoals wij hebben gedaan.

We hebben de volledige cake met crème au beurre bestreken. Hiervoor hebben we 250 g boter, 175 g kristalsuiker en 2.5 eieren gebruikt. Het recept was oorspronkelijk het dubbele maar dat zou redelijk veel zijn. Daarom hebben we voor alles de helft gebruikt. Vandaar dat we een ei in twee hebben moeten delen. Lijkt niet handig, maar het lukt prima. We hebben het ei eerst in een potje gedaan en dan met een lepeltje de helft ervan bij de andere ingrediënten toegevoegd. Als alles in een grote kom zit dan begin je te mixen. Het duurt wel een tijdje voordat het een mooi glad mengsel wordt, dus panikeer niet wanneer het binnen de paar minuten nog niet gelukt is. Bij het mengsel hebben we ook wat kleurstof gedaan. Wij hebben 15 druppels blauwe en 2 druppels gele kleurstof toegevoegd . (De kleur komt wel niet helemaal overeen met de kleur op de foto)

Als je dus een mooi geheel krijgt begin je met het bestrijken van de cake. Wij hebben dit gewoon met een mes gedaan en dat ging prima. Natuurlijk is het niet zo dat dit op 1-2-3 klaar is. Het vraagt wel wat prutswerk om het effen en gelijk te krijgen. Als het er mooi uitziet bestrooi je de taart nog even met eetbare suikerconfetti en dan is hij klaar om te serveren.

4

Ik vind het heel spijtig dat de cake mislukt is. Het experiment is daardoor dus helemaal niet gelukt. Maar ik ben wel heel tevreden over de buitenkant. De versiering ga ik zeker nog eens proberen maar dan op een lekkere cake.

Als jullie ook eens regenboogcake zouden bakken en het bij jullie wel lukt, laat het mij dan zeker weten en vertel me vooral hoe je dit hebt gedaan! 

x

Sofie

12

Advertenties

4 gedachtes over “EXPERIMENT #1 : REGENBOOGCAKE

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s